Kategorier
Leder

Farvel til Fønix på tryk

Fønix er udkommet på skrift siden 1976. Men tiderne skifter, sæder forgår og portoen stiger.

Fønix er udkommet på skrift siden 1976. Men tiderne skifter, sæder forgår og portoen stiger.

Vi har derfor besluttet at lægge om til digitalt tidsskrift. Fønix vil fremover udkomme digitalt på www.foenix1976.dk

Vi lægger artikler ud løbende med fortløbende paginering for hver årgang. Artiklerne kan både læses på hjemmesiden og for de læsere, som stadig foretrækker at læse på papir, downloades som smukt opsatte, printbare pdf-filer, som vil være direkte søgbare igennem Det Kongelige Biblioteks artikeldatabase. De opsatte artikler vil på den måde kunne læses hvor som helst på for eksempel telefonen, kindle og tablet.

Således vil Fønix fra nu af være frit tilgængeligt for alle.

Dog er ikke alt ændret: Fønix bringer fortsat essayistiske artikler på et højt fagligt niveau. Fønix dækker området mellem teologi og humaniora med artikler om teologi, filosofi, kirke, musik, historie og litteratur.

Udover artiklerne på hjemmesiden søsætter vi en Fønix-skriftserie, Palme Serien, til udgivelser af bidrag af boglængde, antologier om forskellige emner, oversættelser og så videre.

Redaktionen modtager med glæde bidrag og forespørgsler af alle slags: Anmeldelser, indlæg, kortere såvel som længere artikler og mindre bogmanuskripter. Redaktionen kan kontaktes på red@foenix1976.dk.

Fønix glæder sig til at sprede sine vinger på den nye onlineplatform. Allerede nu ligger der artikler om Heidegger, Jakob Knudsen og åndelig erfaring samt en boganmeldelse. I vente er blandt andet oversættelser af Martin Luther og Hans Denck, erindringer af Eline Boisen. Artiklerne udgives løbende på hjemmesiden.

God læselyst !

Redaktionen:

Sognepræst cand. theol. Rasmus H.C. Dreyer
Studenterpræst cand. theol. Stefan Lamhauge Hansen
Stud. theol. Kristoffer Garne
Ph. d., cand. mag. Johannes Aakjær Steenbuch
Ph.d.-stipendiat, cand. theol. Martin Ravn


Fønix årg. 2016, s. 1 (hent som pdf)

Af Tidsskriftet Fønix