Kategorier
Bog

Guds rige er anarki: Evangeliet mellem magt og afmagt

Guds rige er i Ny Testamente en orden, hvor menneskers vold og herredømme over hinanden må vige for kærlighed, frihed og forsoning. Guds rige er anarki undersøger, hvad traditionen for teologisk magtkritik aktuelt indebærer for synet på evangeliet, politisk teologi, etik og liturgi samt kirkens opgave i samfundet.

Af Johannes Aakjær Steenbuch
Johannes Aakjær Steenbuch, Guds rige er anarki. Palmeserien #13. København: Fønix 2019. ISBN 978-87-93600-12-6

Guds rige er i Ny Testamente en orden, hvor menneskers vold og herredømme over hinanden må vige for kærlighed, frihed og forsoning. Guds rige er med andre ord ‘anarki’ i ordets positive betydning af frihed fra enhver form for magt og vold. Der findes således i kristendommen en tradition for radikal magtkritik fra oldkirken til i dag.

Guds rige er anarki undersøger, hvad traditionen for teologisk magtkritik aktuelt indebærer for synet på evangeliet, politisk teologi, etik og liturgi samt kirkens opgave i samfundet.

Bogen kan downloades som e-bog (pdf). Et passende beløb (fx kr. 50,-) kan indbetales via PayPal.

 

Af Tidsskriftet Fønix