Kategorier
Bog

Participation og negation

PARTICIPATION OG NEGATION rummer fire essays, der tager tråden op fra bl.a. Radical Orthodoxy og vender en række aktuelle filosofiske og teologiske problemstillinger i lyset af ”klassisk teologi”. Med stadig reference til oldkirkelige teologer som Klemens af Alexandria, Origenes og Gregor af Nyssa m.fl. diskuteres participationsontologi, altings genoprettelse, menneskesyn, identitet og negativ teologi, samt en række andre temaer med aktuel relevans.

Participation og negation

Af Johannes Aakjær Steenbuch

Participation og negation. Fire teologisk essays. Johannes Aakjær Steenbuch. 128 sider. Fønix 2021.

PARTICIPATION OG NEGATION rummer fire essays, der tager tråden op fra bl.a. Radical Orthodoxy og vender en række aktuelle filosofiske og teologiske problemstillinger i lyset af ”klassisk teologi”. Med stadig reference til oldkirkelige teologer som Klemens af Alexandria, Origenes og Gregor af Nyssa m.fl. diskuteres participationsontologi, altings genoprettelse, menneskesyn og negativ teologi, samt en række andre temaer med aktuel relevans. De fire essays er udgivet før, men bringes her i bearbejdet udgave.

De fire essays i bogen er:

I. At tage del i Gud: Participationstanken i oldkirkelig teologi og dens aktuelle nødvendighed.

II. Da Gud talte over sig: Skabelse og sproglighed i oldkirkelig teologi.

III. Frelse per automatpilot? Altings genoprettelse og menneskets frihed.

IV. På sporet af ”intet”: Negativ teologi og negativismens genealogi.

Johannes Aakjær Steenbuch (f. 1982) er ph.d. i filosofi, og har udgivet flere bøger og artikler om patristik og teologihistorie.

Bogen kan købes hos Saxo for kun kr. 120,-

Af Johannes Aakjær Steenbuch

cand.mag. i filosofi og ph.d. i patristik fra Københavns Universitet