Kategorier
Bog

Det umage par – Ole Jensen & Peter Kemp

Af Hans Hauge

Det umage par – Ole Jensen & Peter Kemp. Af Hans Hauge. Fønix, 2023, Hæftet, 176 sider. ISBN 9788793600348

Dr.phil. Hans Hauge (1947) kendte både Ole Jensen og Peter Kemp. Gennem en skildring af det umage pars liv og virke tegner han et billede af de vigtigste teologiske og intellektuelle brydninger i det 20. århundrede.

Ole Jensen og Peter Kemp blev begge født d. 24. januar 1937. Den ene var lærersøn fra Viby, den anden præstesøn fra Vindum. De gik begge pa Askov øojskole, de blev begge studenter i 1955. De begyndte begge at læse teologi i København, men læste videre i Aarhus. De var begge med i Studenterkredsen. De blev begge dr.theol.er i 1970erne. De blev begge gift tre gange. De var begge nomader og skiftede job. De kæmpede begge for miljø og natur. De forsvarede begge kristendommen og forsøgte at gøre den gældende. De havde begge en hang til polemik og opgør. De blev begge uvenner. De var et umage par.

Køb bogen hos Eksistensen

Af Tidsskriftet Fønix