Kategorier
Bog

Guds ord og Grundtvigs stemme

Ny bog af Kristoffer Garne om den betydning, N.F.S. Grundtvig har haft for forvaltningen af den tradition, vi har fået overleveret i den lutherske kristendom, dens gudstjeneste og dens salmer. Udkommer d. 11. maj 2018 i Tidsskriftet Fønix’ palmeserie.

garnegrundtvig_for
Guds ord og Grundtvigs af Kristoffer Garne. Fønix’ palmeserie #8. 154 sider. kr. 150,- ISBN 978-87-93600-07-2

Guds ord og Grundtvigs stemme handler om den betydning, N.F.S. Grundtvig har haft for forvaltningen af den tradition, vi har fået overleveret i den lutherske kristendom, dens gudstjeneste og dens salmer. De syv kapitler handler om 1) Grundtvig og romantikken, 2) Grundtvigs og Luthers salmer, 3) Grundtvigs teologi, 4) samtidens kritik af grundtvigianismen; 5) det lutherske bibelsyn, 6) dåben, og 7) nadveren.

Bogen kan både læses som en almen introduktion til Grundtvigs kristendomssyn og som en kritisk stemme i de nuværende diskussioner om fornyelse af folkekirkens gudstjeneste og arven fra Grundtvig. Bogen bygger på tidligere artikler og foredrag og henvender sig både til kendere af Grundtvig og til dem, der ønsker et nærmere kendskab til hans betydning for den danske kirke.

Kristoffer Garne (f. 1990) er sognepræst i Aarestrup og Haverslev i Himmerland. Cand.theol. fra Københavns Universitet 2017 (kirkehistorisk guldmedalje 2016). Medredaktør af Tidsskriftet Fønix. Har skrevet artikler og redigeret flere bøger om nyere dansk kirke- og åndshistorie.

Køb bogen hos Eksistensen

I anledning af udgivelsen afholdes et arrangement i Sognets Hus i Haverslev ons. d. 23. maj kl. 19.30.

Forfatteren kan kontaktes på 98375041 / kga@km.dk

Bogen sendes til anmeldelse pr. efterspørgsel.

Af Tidsskriftet Fønix