Kategorier
Bog

Nypagts-Bogen. Grundtvigs nytestamentlige oversættelser

Nypagts-Bogen. Grundtvigs nytestamentlige oversættelser Udgivet af Jette Holm, Helge Kjær Nielsen og Ruth Østerby.

nypagt
Nypagts-Bogen. Grundtvigs nytestamentlige oversættelser Udgivet af Jette Holm, Helge Kjær Nielsen og Ruth Østerby. Skrifter udgivet af Grundtvig-Selskabet XLI Fønix 2018, Palmeserien 11 ISBN: 978-87-93600-10-2

N.F.S. Grundtvig ønskede i sine unge dage at udarbejde en oversættelse af Bibelen til godt samtidsdansk. Denne drøm måtte han opgive, men en række NT-oversættelser blev det til i løbet af hans lange liv. En stor del af disse oversættelser blev dog aldrig publiceret, men har ligget hengemt som manuskripter i Grundtvig-arkivet.

I udgivelsen Nypagts-Bogen. Grundtvigs nytestamentlige oversættelser er samtlige Grundtvigs NT-oversættelser blevet transskriberet, trykt og suppleret af en indgående vurdering i lyset af den græske grundtekst og andre bibeloversættelser. Endvidere behandles spørgsmålet, om Grundtvigs teologi har sat sig spor i hans oversættelser.

Kan købes hos Eksistensen

Af Tidsskriftet Fønix