Kategorier
Bog

Korsets gåde: Essay om den kristne forsoningslære

Korset er uomgængeligt i den kristne fortælling om Gud, mennesket og verden. Men hvorfor var det egentlig, at Jesus skulle dø? I Korsets gåde giver Johannes Aakjær Steenbuch sit bud på, hvordan en række klassiske opfattelser af forsoningen kan forstås som aspekter af én og samme sag.

Johannes Aakjær Steenbuch, Korsets gåde: Essay om den kristne forsoningslære (Fønix 2020)
Korsets gåde: Essay om den kristne forsoningslære (Fønix 2020). Guldtåren 2. 114 sider. isbn 978-87-93600-18-8.

Korset er uomgængeligt i den kristne fortælling om Gud, mennesket og verden. Men hvorfor var det egentlig, at Jesus skulle dø? Der er i den teologiske tradition givet utallige bud på, hvad det vil sige, at Jesus er død som et sonoffer for hele verdens synd – bud, der ofte hævdes at udelukke hinanden. Men sådan behøver det måske ikke at være.

I Korsets gåde giver Johannes Aakjær Steenbuch sit bud på, hvordan en række klassiske opfattelser af forsoningen kan forstås som aspekter af én og samme sag. Forsoning handler om mere end blot Jesus’ død på korset for os, men også om genoprettelse og kirkens liv og liturgiske praksis.

Johannes Aakjær Steenbuch (f. 1982) er ph.d. og cand.mag. i filosofi, og har bl.a. skrevet Guds rige er anarki – a/politisk teologi (Fønix 2019) og Frie radikale – syv essays om danske baptisters teologiske historie (Fønix 2018) samt en række artikler om bl.a. oldkirkelig teologi og filosofi.

Af Tidsskriftet Fønix