Kategorier
Bog

Hegels filosofi – en indføring

2020 markerer 250-året for den tyske filosof G.W.F. Hegels fødsel. Denne bog forsøger at give et helhedstryk af Hegels filosofi ved at gennemtænke den – både historisk og aktuelt.

Hegels filosofi – en indføring

Af Caspar Wenzel Tornøe

Af Caspar Wenzel Tornøe. Fønix, 2020, Hæftet, 204 sider

2020 markerer 250-året for den tyske filosof G.W.F. Hegels fødsel. Hegel (1770-1831) er ud fra sin kulturelle virkningshistorie at dømme den mest indflydelsesrige moderne filosof overhovedet. Det kan undre, da han også er den sværest forståelige.

Hegel er en af de meget få navne i den klassiske filosofihistorie, som ikke alene studeres og debatteres med henblik på oplysning om fortiden, men i lige så høj grad med henblik på nutidens interesse i at forstå sig selv og sine fremtidige muligheder og begrænsninger.

En indføring i Hegels filosofi kan således ikke adskille det historiske og det aktuelle. Denne bog, der er skrevet som et sammenhængende filosofisk essay, forsøger derfor at give et helhedstryk af Hegels filosofi ved at gennemtænke den – både historisk og aktuelt.

Med efterord af Anders Fogh Jensen.

Caspar Wenzel Tornøe (f. 1975) er valgmenighedspræst og musiker, cand.theol. og tidligere ph.d.-studerende ved Københavns universitet med guldmedalje for en afhandling om Hegel. Udgav tidligere i år Hvorfor lider vi? – Det ondes problem i kulturkritisk perspektiv (Eksistensen).

Køb bogen hos Eksistensen for kun kr. 150,-

Af Tidsskriftet Fønix