Kategorier
Bog

Thøger Larsens verden

Digteren Thøger Larsen (1875-1928) levede hele sit liv i Lemvig ved Limfjordens vestlige ende, men havde i den grad hjemme i verden og det store univers. Thøger Larsen er kendt for ”Danmark nu blunder den lyse nat” og ”Du danske sommer, jeg elsker dig”, men forfatterskabet rummer mange andre sider, som her præsenteres både for nye og gamle læsere.

Af Kristoffer Garne

Af Kristoffer Garne. Fønix, 2023, Hæftet, 110 sider. ISBN 9788783600317

Digteren Thøger Larsen (1875-1928) levede hele sit liv i Lemvig ved Limfjordens vestlige ende, men havde i den grad hjemme i verden og det store univers.

Thøger Larsen er kendt for ”Danmark nu blunder den lyse nat” og ”Du danske sommer, jeg elsker dig”, men forfatterskabet rummer mange andre sider, som her præsenteres både for nye og gamle læsere.

Der lægges særlig vægt på digtene og forfatterens tanker om naturen som det fælles udgangspunkt for religion, videnskab, kunst og menneskeliv.

Bogen udgives i samarbejde med Lemvig Museum og Lemvig Gymnasium som optakt til fejringen af Thøger Larsens 150-år i 2025.

Bogen kan købes hos Eksistensen

Om forfatteren: Kristoffer Garne (f. 1990) er sognepræst i Lemvig og står bag en række udgivelser om teologi og åndshistorie.

Af Tidsskriftet Fønix